på svenska | in englishLyhyesti
Artikkelit
Linkit


Tausta ja tarkoitus
Organisaatio
Rahoitus
Tukijat
Press


Yleistä
Tapahtumat
Julkaisut
Kootut teokset
Stipendit
Toimintakertomukset
Lisätietoa jatkossa?Anders Chydenius
- säätiö
PL 567
67700 Kokkola
Puh. (06) 829 4111
E-mail: asiamies@chydenius.net

Säätiön pro gradu -apurahat yliopisto-opiskelijoille haettavana

Anders Chydenius -säätiö julistaa haettavaksi 1000 euron apurahoja pro gradu -opinnäytteiden toteuttamiseen.

Anders Chydeniuksen toimintaa ja kirjoituksia leimaa ennakkoluuloton monipuolisuus. Hän käsitteli mm. elinkeino-, ilmaisu- ja uskonnonvapautta, vapaakauppaa, ihmisoikeuksia, työväestön asemaa ja hallinnon avoimuutta. Nykyaikaisin käsittein ilmaistuna hänen kiinnostuksensa kohteena olivat ennen kaikkea poliittiset, taloudelliset ja sosiaaliset perusoikeudet. Monet näistä kysymyksistä ovat ajankohtaisia tänäkin päivänä.

Apurahoja myönnetään

1) Anders Chydeniusta tai hänen toimintaympäristöään koskevaan historiantutkimukseen.

2) tutkimukseen, joka kohdistuu Anders Chydeniuksen tärkeinä pitämiin kysymyksiin tämän päivän yhteiskunnassa. Etusijalla ovat markkinatalouden vapaus ja vastuu sekä hallinnon avoimuus ja "tietämisen vapaus" (Freedom of information). Tutkimuksen tieteenalaa ei ole rajoitettu.

Apurahoja haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, johon on liitettävä tutkimussuunnitelma/aihe-erittely (2-4 sivua) sekä opinnäytetyön ohjaajan lausunto.

Hakemukset tulee toimittaa 30.9.2015 mennessä Anders Chydenius -säätiölle osoitteeseen: PL 567, 67701 Kokkola. Lisätietoja antaa asiamies Juha Mustonen, sähköposti: asiamies@chydenius.net.

Yksittäisen apurahan määrä on 1000 euroa. Puolet siitä eli 500 euroa maksetaan heti myönteisen päätöksen jälkeen joulukuun alussa. Toinen puoli maksetaan sen jälkeen, kun työ on tarkastettu ja hyväksytty asianomaisessa yliopistossa.


 

  Hae