på svenska | in englishLyhyesti
Artikkelit
Linkit


Tausta ja tarkoitus
Organisaatio
Rahoitus
Tukijat
Press


Yleistä
Tapahtumat
Julkaisut
Kootut teokset
Stipendit
Toimintakertomukset
Lisätietoa jatkossa?Anders Chydenius
- säätiö
PL 567
67700 Kokkola
Puh. (06) 829 4111
E-mail: asiamies@chydenius.net26.10.2016

Ilmoittaudu Tietämisen vapauden päivän seminaariin (1.12.2016)

Ilmoittaudu Tietämisen vapauden päivän seminaariin (1.12.2016)

Anders Chydeniuksen aikaansaaman painovapauasetuksen (2.12.1766) vuosipäivän aattona vietetään tietämisen vapauden päivän seminaaria torstaina 1.12. klo 14-16 Päivälehden museolla Helsingissä. Osallistuminen on kaikille avoin ja maksuton, mutta se edellyttää ennakkoilmoittatumista 28.11. mennessä osoitteeseen saatio@hssaatio.fi

Seminaarissa juhlitaan myös Anders Chydeniuksen koottujen teosten valmistumista. Koottujen teosten ensikappale luovutetaan presidentti Tarja Haloselle, joka esitti tasavallan presidenttiaikanaan aloitteen Chydeniuksen koottujen teosten julkaisemisesta tieteellisenä editiona.

Opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen alustaa aiheesta "Pääsy tietoon". Maailman ensimmäisen julkisuuslain vuosipäivän merkeissä keskustellaan myös julkisuuslain uudistamisesta maailman moderneimmaksi julkisuuslaiksi. Keskustelijoina on kansanedustajat Timo Harakka ja Jyrki Kasvi sekä toimittajat Minna Knus-Galan ja Esa Mäkinen. Keskustelua vetää Antti Poikola (Open Knowledge Finland).


Painovapauden 250-juhlavuoden päätösseminaarin järjestävät Anders Chydenius -säätiö ja Helsingin Sanomain Säätiö yhteistyössä Kokkolan kaupungin ja Open Knowledge Finland -järjestön kanssa. Tänä vuonna vietetään painovapauden valtakunnallista 250-vuotisjuhlavuotta, jonka suojelijana on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Juhlavuoden valtuuskuntaa johtavat professori Gustav Björkstrand (Anders Chydenius -säätiö) ja päätoimittaja Kaius Niemi (Helsingin Sanomain Säätiö).


Takaisin >>[ Lähetä vinkki ystävälle ]  

  Hae